Biyosistem Mühendisliği
2016-08-01

Biyosistem Mühendisliği Aday Öğrencilerine Duyuru



Üniversitemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümünü seçmek isteyen sevgili aday öğrencilerimiz, "Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalları"  hakkında detaylı bilgi almak için anasayfada sizler için hazırlamış olduğumuz Anabilim Dalları tanıtım sunularını inceleyebilirsiniz.

Bilindiği gibi ülkemiz ve yükseköğretim sistemimiz açısından stratejik önem taşıyan, Tarım - Ziraat – Orman - Su Ürünleri odaklı lisans programlarına  2016 ÖSYS itibariyle YÖK bursu verileceği açıklanmıştır.
 
Bu kapsamda bölümümüze 2016 ÖSYS’de ilk 15 tercihinde yer verip, bu programa yerleşen ilk 3 öğrenciye kesin kayıt yaptırmaları halinde zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla aylık 600 TL (12 ay boyunca) "YÖK Bursu" verilecektir. Her yıl verilecek "YÖK Burslarının", yıllık artış oranı Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenecektir.
 
"YÖK Burslarını" almaya hak kazanan öğrencilerin öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları diğer burslar ve kredilerin devam edeceği açıklanmıştır.
 
Burslara ilişkin ayrıntılı bilgiye Yükseköğretim Kurulunun internet sayfasında yer alan http://www.yok.gov.tr/web/guest/534 adresinden ulaşabilirsiniz.
 

Hepinize tercih döneminde başarılar dileriz.

Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı

Prof.Dr. Bahattin Akdemir