2019-05-29

Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu Öğrencilerine Drone Eğitimi ve Kurulumu Eğitimi Verildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç.Dr. Mehmet ŞENER, Şehit Mehmet ŞENGÜL Ortaokulu öğrencilerine “Drone Eğitimi ve Kurulumu” isimli eğitim gerçekleştirdi.

Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşan 12 kişilik grup, Bilişim dersi öğretmenleri Erkul MENEKŞE’ nin gözetiminde perşembe günleri 17:30-19:00 saatlerinde eğitime katıldı.

Bu kapsamda öğrencilere İHA’ların, tarihçesi, temel ve teknik bilgileri, kullanım alanları, sabit kanat ve multikopterler hakkında bilgiler verilerek eğitim 10 Ocak 2019 tarihinde başlayıp 15 Mayıs 2019 tarihinde son buldu.

Eğitimin son bölümünde ise dronenin bütün parçaları öğrenciler tarafından monte edilmek üzere bir quadcopter yapılarak test uçuşları gerçekleştirildi.

Eğitime katılım sağlayan öğrencilerin katılım belgeleri Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenerek öğrencilere verildi.