Biyosistem Mühendisliği
2021-06-09

Tarım Alet ve Makinaları Deney Raporları İzleme Toplantısı



Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün tarım makinaları alet ve makinalarının kredili satış ve hibe destekleri için deney raporlarını hazırlamak için bölümümüz 1984 yılından beri Bakanlık tarafından rapor vermeye yetkilendirilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından belirli yıllarda bakanlıkça kurulan bir heyet tarafından deney raporu vermek için yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşların deney düzenekleri, deneylerde kullanılan cihazlar ve ekipmanlar denetlenmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü 2021 yılı için bölümüzün raporlarda kullandığı deney düzenekleri, deneylerde kullanılan cihazlar ve ekipmanların denetimi için üyeleri  Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. İbrahim YALÇIN, 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Arda AYDIN, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde kurulan Mekanizasyon dairesinden Koordinatör Necdet KURUL, Zir. Müh. M. Vahdet ÖNDER, Ankara Tarım Alet ve Test Merkezinden Zir. Müh. Dr. Barış Ö. KOÇTÜRK’ ten oluşan denetleme kurulu tarafından ziyaret edilmiştir.

Biyosistem Mühendisliğinin Tarımda Makina Sistemleri Anabilim Dalı ve Tarımda Enerji Sistemleri Anabilim Dalındaki öğretim üyeleri, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Murat DEVECİ ve Bakanlık tarafından görevlendirilen komite üyelerinin katılımı ile Ziraat Fakültesi Dekanlık toplantı salonunda 09/06/2021 tarihinde saat 10.00 toplantı gerçekleştirilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün tarım makinaları alet ve makinalarının kredili satış ve hibe destekleri için deney raporlarını hazırlamak için Bakanlık tarafından yeniden rapor vermeye yetkilendirilmek için deney düzenekleri, deneylerde kullanılan cihazlar ve ekipmanlar Bakanlık tarafından görevlendirilen kurul tarafından denetlenmiştir. Bölümümüzü ziyaret eden kurul üyelerine ziyaretleri ve katkıları için teşekkür ederiz.