Biyosistem Mühendisliği
2024-03-29

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN TUBİTAK 2209-A PROJE BAŞARISI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladıkları “Biyogaz Yakıtı ile Elde Edilen Enerjinin Sulama Sistemlerinde Kullanılması İçin Fizibilite Çalışması “ isimli proje TUBİTAK 2209-A üniversite öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 2. Dönem  Proje çağrısı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edilmiştir.

Proje Tarımsal arazilerde otomatik ve veri kontrollü sulama sisteminin tasarlanması ve çiftçinin kendi atık hammaddesiyle biyogaz yakıttan enerji üreterek sistem için gerekli olan elektrik enerjisi ihtiyacını karşılaması ile ilgili verilerin toplanması, literatürün taranması ve sonuçların toplanmasını amaçlanmaktadır.

Projede, Biyosistem Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Gürkan Şimşek proje yürütücüsü, Alara Uzuner, Ayşenur Topçu ve Çağatay Dayan Proje ortağı olarak görev alacaktır.  Ayrıca Prof.Dr. Tolga Erdem akademik danışman olarak Projeye destek verecektir.

Proje 22 Mart 2024 – 22 Mart 2025 tarihleri arasında yürütülecektir.