Biyosistem Mühendisliği
2024-03-25

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN TUBİTAK 2209-B ÜNİVERSİTE –SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROJE BAŞARISI



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin hazırladıkları “Traktörlerde Bump Track Testlerinin Simülasyon Ortamında Gerçekleştirilmesi“ isimli proje TUBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 2. Dönem  Proje çağrısı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edilmiştir.  Proje ile imalatı yapılacak olan traktörlerin seri üretime geçmeden önce gerçekleştirilen bump track testlerinden elde edilen verilerin simülasyon ortamına aktarılmasını amaçlamaktadır. Proje sonucunda elde edilen veriler gerçek veriler ile karşılaştırılacak ve tasarlanan simülasyon modelinin geliştirilmesi üzerine çalışılacaktır. 

Projede, Biyosistem Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Alperen Türkeş proje yürütücüsü, Tülin Tuanna Türkoğlu araştırıcı olarak görev alacaktır.  Ayrıca Prof. Dr. Bahattin Akdemir akademik danışman ve Hattat Traktör A.Ş.’den Ar-Ge Müdürü Gemi Müh. İbrahim Polat ise özel sektör danışmanı olarak projeye destek vereceklerdir. Proje başvuru sürecinde kullanılacak programlar ve Bump Track testleri hakkında bilgilerini paylaşan Test ve Simülasyon Şefi Okan Birlik ve Ar-Ge Tasarım Mühendisi Berkay Evci’de araştırma sürecinde testlerin gerçekleştirilmesi ve verilerin toplanması konusunda destek verecektir. Proje 22 Mart 2024 – 22 Mart 2025 tarihleri arasında yürütülecektir.  

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Hema Endüstri A.Ş. ve Hattat Traktör arasındaki staj ya da iş yeri eğitimi ile gerçekleştirilen üniversite-sanayi iş birliği geçmişten beri uygulanmaktadır. TUBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri ile de bu iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.