2023-03-21

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN TUBİTAK PROJE BAŞARISI

Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği bölümü öğrencilerimizden Burcu ÖZSOY'un yürütücü, Meral ÖZYAĞIZ’ın araştırıcı, bölümümüz öğretim üyesi Prof Dr.Bahattin AKDEMİR'in akademik danışman ve Hayrabolu‘da faaliyet gösteren Birol Tarım Teknolojileri A.Ş. Firmasından Cihan CAN’ın Sanayii Danışmanı olarak yer aldığı ve Ekim makinası imalatçısı AgroDurmaz- Hayrabolu firmaları ile birlikte hazırlanan “Kombine Tahıl Ekim Makinalarında Tohum Ve Gübre Dağıtıcı Düzenlerinin Güç İhtiyacının Saptanması” İsimli proje TÜBİTAK–2209-B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEĞİ PROGRAMI kapsamında desteklenmek üzere kabul edilmiştir. Proje kapsamında tarım makinaları otomasyonunda kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrik motoru, hidrolik motor vb. elemanlar için gereksinim duyulan tork değerleri tohum ve farklı gübreler için saptanacaktır.

Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.